Cum se aplica imaginile comestibile printate pe foi de icing

Foile de icing sunt produse foarte versatile, destinate decorarii prajiturilor.
Au o suprafata alba, fina, comestibila aplicata pe un suport de plastic transparent. Au gust placut de vanilie.

Cel mai bun efect se obtine atunci cand sunt aplicate pe prajiturile acoperite cu pasta de zahar.
Folositi o pensula si putina apa (sau lipici comestibil), indepartati folia de plastic si aplicati direct pe tort/cupcake/cookie. Presati usor.

Pentru prajiturile decorate cu glazuri umede (frisca, ganache, creme, etc) se recomanda sa lipiti foaia printata pe un o placa de pasta de zahar, care va actiona ca o bariera contra umiditatii. Se intinde pasta de zahar in strat nu foarte gros. Se scoate folia de plastic si pe pune imaginea printata peste placa. Eventual decupati dupa forma dorita. Aplicati pe tort.

O alta varianta este sa acoperiti spatele foii de icing cu un strat subtire de ciocolata, apoi aplicati pe tort. In caz contrar, ar trebui sa o aplicati chiar inainte de a servi tortul.

Tips & Tricks:

  • se recomanda aplicarea foii de icing dupa ce ati lasat tortul la temperatura camerei sau chiar inainte de a fi servit, pentru a evita ca umezeala sa afecteze culorile
  • tine-ti foaia de icing la tempetarura camerei min 15 min, pentru a deveni maleabila
  • aplicati imaginea comestibila inaintea altor decoratiuni
  • tineti foaia de margini si aplicati mai intai centrul
  • daca apar bule de aer, se pot scoate cu un ac

Se poate aplica pe:

  • pasta de zahar, fondant
  • martipan
  • buttercream
  • royal icing
  • glazuri, creme
  • ciocolata

Atentie:

  • nu uitati sa indepartati folia transparenta din plastic
  • lasate la aer, nesigilate, foile de icing se usuca si devin fragile, casante
  • nu se pastreaza la frigider si nu se congeleaza
  • prajiturile decorare cu foi de icing nu se depoziteaza in cutii
  • umiditatea excesiva onduleaza foile si estompeaza culorile
  • asigurati-va ca aveti mainile curate si uscate